ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Slider

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟΠΙΚΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ

» » » Κλασική Τιραμισού


Το τιραμισού το διάσημο ιταλικό γλυκό γίνεται εύκολα και γρήγορα σε μία συνταγή γεμάτο άρωμα να το πιεις στο ποτήρι!

Υλικά

  • 300γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 50γρ. ζάχαρη
  • 3 κρόκους αβγού
  • 2 ασπράδια αβγού
  • 1 καφέ εσπρέσο lungo
  • 3 κουτ. σούπας ρούμι
  • 6 μικρά μπισκοτάκια amaretto
  • 60γρ. κουβερτούρα σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 3-4 κουτ. σούπας κακάο σε πούδρα
  • Διαδικασία

    Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους των αβγών μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μίγμα. Σε μπολ βάζετε το μασκαρπόνε, ρίχνετε μέσα το μίγμα των κρόκων και ανακατεύετε.
    Xτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Την ενσωματώνετε στο μίγμα του μασκαρπόνε και προσθέτετε το ρούμι.
    Ραντίζετε μπισκοτάκια με τον καφέ εσπρέσο. Βάζετε από ένα μπισκοτάκι στο βάθος κάθε ποτηριού. Μοιράζετε την κρέμα μασκαρπόνε στα ποτήρια. Ρίχνετε από πάνω τα κομματάκια της κουβερτούρας και πασπαλίζετε με το κακάο.
    Διατηρείστε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
    πηγή: olivemagazine.gr-(Ηλίας Μαμαλάκης)
    Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

    «
    Next
    Νεότερη ανάρτηση
    »
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Leave a Reply